Välkommen till Alina Design.

Matcha din hatt till ditt ansikte!

En hatt består av en kulle, ett band och ett brätte. Kullen är förstås det som utgör den största delen av hatten, de flesta typer av hattar har också ett band runt kullen och brättet är det som ofta skyddar mot regn och rusk. Hattens kulle kan också vara mer avsmalnande eller rak i sin form.
Alla klär i hatt och visst är det viktigt att hatten passar till ert ansikte men personligen tycker jag att det viktigaste är att man trivs och känner sig bekväm med sin hatt.

Långsmalt ansikte:
Prova en hatt med utsvängda brätten och låg kulle, som en solhatt, en cloche eller en fedora med ett stort brätte. Stora brädden av en solhatt kan väl kompensera längden på en lång i ansiktet. En cloche bärs lågt till dina ögonbryn kan hjälpa dölja din höga panna, och som trolldom, skapa ett intryck av förkortade ansikte. Stora brädden av fedora motvikt också vertikala kurvor.
Vad man ska undvika:
Du bör hålla dig borta från en hatt med hög kulle som bara förlänger ansiktet ytterligare.

Fyrkantigt ansikte:
Rund kulle och korta brätten kommer att göra susen – utjämning en kantighet ansikte och framkalla en illusion av höjd och rundhet. Välja en solhatt, en homburg, en cloche eller en toque som ger dig en feminin och flörtig touch.
En basker kommer att förlänga och dämpa din ansiktsbehandling kontur. Vinkla hatten åt sidan bryter upp symmetri mönstret för ditt fyrkantiga ansikte. Eller Bowler-hat, eller som den också heter på svenska plommonstop eller kubb.

Den här hatten karaktäriseras av sin runda krona och korta brätte vilket passar bra tillsammans med ett fyrkantigt ansikte. Charlie Chaplin och Dupondtarna, kända från Tintin böckerna, är några kända karaktärer som burit bowlerhatt.
Vad man ska undvika:
Fyrkantig hatt. Den typen av hatt kommer betona din kantiga ansiktsform.

Ovalt ansikte:
Ett ovalt ansikte har en form som ett ägg. Det har bredare kinder, något smalare panna och käke linje. Plocka upp vad passar ditt humör så länge hatten är i harmoni med din outfit.
Vad man ska undvika:
Möjligheterna är obegränsade. Det beror på dina personliga preferenser.

Runt ansikte:
Har du ett ansikte som är runt i formen vilket gör att ansiktet kommer se kort ut vill du ha en hatt som ger ditt ansikte längd för att jämna ut det
Det är klokt att välja en hatt med en hög kulle och raka brätten för att ge ditt ansikte mer vinklar. Dessutom snedställda din hatt fram, den sneda linjen får ansiktet att verka smalare.
Vad du ska undvika:
Hatt med runt brätte, vilket förvärrar rundheten för ditt ansikte.

Updating…
  • Du har inga produkter i varukorgen.